Constientizare publica si educatie ecologica
S-au efectuat deplasari la primariile de pe teritoriul administrativ al Sitului ROSPA 0062 Lacurile de acumulare de pe Argeş, unde au fost informati despre posibilele pericole datorita existentei unor depozite, le-am sesizat existenta unui numar sporit de deseuri menajere imprastiate in vecinatatea imediata a Sitului sau chiar pe Insula. S-au efectuat demersuri catre administratia Apele Romane-Directia Arges – Vedea si au fost instiintati despre taierile ilegale din zona Insulei, extragerile facandu-se, probabil, cu largul concurs al angajatilor de la Baraj.
S-a purtat un dialog cu persoanele responsabile despre posibilitatile de igienizare, despre capacitatea de interventie in stoparea fenomenului taierilor, despre gropile de gunoi ale localitatiilor si ne-am exprimat deschiderea de colaborare din partea Custodelui pentru orice problema ivita.
Ca si ecou la eforturile de popularizare a Sitului ROSPA 0062 Lacurile de acumulare de pe Argeş, s-au primit o serie de email-uri de la diferite persoane interesate de potentialul natural si turistic, de posibilitatile de a-si petrece timpul liber in mijlocul naturii. S-a raspuns interesului manifestat cu detaliile solicitate.
Constientizarea si educatia ecologica au fost realizate la nivelul relatiilor cu publicul in conditiile deplasarii echipelor de teren, ocazie cu care s-au oferit informatii si s-au impartit pliante celor interesati fie de avizarea unor documente de catre Administratia Sitului ROSPA 0062 Lacurile de acumulare de pe Argeş, fie persoanelor venite pentru solicitarea de informatii conexe.
Pe de alta parte, la nivelul unitatilor de invatamant arondate Sitului, s-au contactat conducerea, respectiv cadrele didactice de specialitate implicate in procesul eco- educatiei. urmarindu-se formarea deprinderilor de protectie a mediului si popularizarea Sitului ROSPA 0062 Lacurile de acumulare de pe Argeş, in randul grupurilor de copii, contactul acestora cu valorile culturale si de mediu ce se regasesc in aria Sitului Lacurile de acumulare de pe Argeş, fiind cvasiinexistente.