Activitati de paza si control

In afara activitatilor prevazute in planul de masuri, dar fara a genera cheltuieli suplimentare pentru Custode, in cursul anului 2011 s-au desfasurat actiuni de control si monitorizare pentru prevenirea si combaterea unor factori de risc pentru Sit, in urma carora a fost intocmit un raport privind starea deseurilor cu caracter menajer depozitate necontrolat in vecinatatea ariei protejate si a fost adus la cunostiinta factorilor de decizie locali.

Actiuni de patrulare au fost efectuate si in alte puncte considerate nevralgice in interiorul sitului-Valcele, Golesti- unde fenomenul taierilor ilegale din vecinatatea sitului necesita actiuni conjugate din partea mai multor factori de decizie.

Pe langa actiunile de patrulare si control, in zilele de sambata si duminica personalul de teren a participat la supravegherea si monitorizarea turistilor. Tot in cadrul activitatii de paza, reprezentantii Custodelui, au participat in calitate de observatori la actiunile de evaluare a vanatului pe teritoriul Sitului.